Aanmelden nieuwsbrief

* verplicht veld

 

Naast de steeds strengere maatregelen die genomen worden vanuit de Nederlandse en Europese overheid om de CO2 uitstoot te reduceren wil Caromi ook graag op haar niveau een steentje bij dragen aan een beter milieu.

Caromi heeft de laatste jaren flink geïnvesteerd in haar machinepark en interne processen om zodoende een flinke stap te kunnen maken in het slimmer en schoner produceren van de producten uit zowel hout als kunststof plaatmateriaal. Met deze efficiëntere manier van produceren heeft Caromi naast een directe reductie van de kostprijs ook een duidelijk doel voor ogen om het bedrijf verder te verduurzamen.

Door onze bedrijfsvoering opnieuw tegen het licht te houden hebben we al een aantal mooie stappen kunnen zetten, zoals het verkleinen en beter dirigeren van onze afvalstroom en het terugdringen van ons stroomverbruik door middel van bijvoorbeeld efficiëntere frequentiegeregelde vacuümpompen, persluchtvoorziening en stofafzuiging.

Naast de investeringen in ons machinepark hebben we ook geïnvesteerd in onze bedrijfssoftware waardoor we al onze interne informatiestromen nog beter inzichtelijk hebben kunnen maken. Omdat efficiënter werken vaak ook de meest energiezuinige manier van werken is, hebben we stevige besparingen kunnen realiseren in het productieproces en de hoeveelheid afval die hierbij tot stand kwam.

Betere inkoop, verkoop en productieplanning heeft er voor gezorgd dat we onze inkoop van grondstoffen, de afvalstroom en de eigen zendingen naar onze klanten met zo kort mogelijke transportbewegingen hebben kunnen realiseren. Denk hierbij dan aan; verzamelde zendingen, minimale verpakking en een efficiëntere routeplanning. Dit alles heeft ervoor gezorgd dat we bij het leveren van ons producten minder auto’s op de weg hebben gehad.

 

Natuurlijk begrijpen we dat Caromi maar één onderdeel is bij de totstandkoming van onze producten en dat we ook kritisch moeten blijven naar onze toeleveranciers en de halffabricaten die zij ons leveren. In het geval van de aan ons geleverde kunststoffen kijken we hierbij vooral naar de mate waarin deze recyclebaar zijn en welke effort er nodig is om van de kunststoffen weer nieuwe grondstoffen te maken.

Ook bij de levering van ons plaatmateriaal uit het hout dat we verwerken tijdens onze productie is het belangrijk dat dit plaatmateriaal altijd duurzaam wordt geproduceerd en voorzien is van de juiste keurmerken zoals FSC (houtproducten uit duurzaam beheerd bos).

Uiteraard volgt Caromi de belangrijkste innovaties op het gebied van milieuvriendelijkere productiemethoden op de voet. Zo is er een belangrijke ontwikkeling vanuit de fabrikant van onze multiplex platen. Zij hebben een nieuwe “groene” lijm ontwikkeld, waarbij bio-gebaseerde hernieuwbare lignine wordt gebruikt als vervanging van de traditionele fossiele fenol. Bij het gebruik van deze lijm zijn alle technische eigenschappen van het multiplex behouden gebleven. Lignine is een recyclebaar en ecologisch vriendelijk product dat overvloedig beschikbaar is in de hele wereld in bomen en planten.

 

Onze zoektocht naar mogelijkheden om onze ecologische footprint als bedrijf verder te verkleinen zetten we onverminderd voort. Zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn die wij kunnen adopteren, zullen we dit zeker niet nalaten en houden we u hiervan op de hoogte.

Naast onze laadruimtebeschermingsmiddelen zoals wanden, vloeren en hemelpanelen hebben wij in ons programma ook een uitgebreid assortiment met aanvullende accessoires die universeel toepasbaar zijn in elke bedrijfswagen.

Voor auto's die zijn uitgerust met onze airlinerail in vloer, hemel of tegen de zijwanden zijn de eenvoudig te bevestigen sjorfittingen een waardevolle accessoire. Met deze sjorfittingen kunt u in een handomdraai uw auto voorzien van extra bevestigingspunten, waardoor de laadruimte nog beter te benutten is.

Sjorfitting